4 KORAKI DO BOLJŠIH PREPRIČANJ O DENARJU

  1. Skrbno in premišljeno raziščite, kako dejansko razmišljate o denarju. Pomagate si lahko z vprašanji v knjigi OTROK BREZ DOLGOV. Zapišite si, kako so vas o denarju učili, kaj ste gledali in poslušali in potem poskušajte oceniti, kako to vpliva na vas danes, predvsem, če vas podpira pri doseganju vaših ciljev.
  2. Pogovorite se o vzorcih s partnerjem, brez sodb in prepiranja se potrudita izmenjati informacije o tem, kakšne vzorce imata o denarju, kakšne zapise iz preteklosti. Nobena zgodba ni boljša, ali prava. Kar je pomembno je to, da ozavestita, da zgodbi nista nujno podobni oziroma se mogoče trenutno (še) ne dopolnjujeta.
  3. Skujte svoj pogled, kako bi bilo idealno, da bi razmišljali o denarju, pri tem si lahko zelo pomagate s to knjigo in kasnejšimi poglavji. Skujte seznam svojih želja povezanih z ravnanjem z denarjem. Enako naj stori še partner. Eden od ciljev naj postane, da uskladita svoje poglede na ravnanje z denarjem, saj bo to za vedno prekinilo prepire vezane na denar, ki tako pogosto nažirajo zveze.
  4. Pridružita se skupni ljudi, lahko v živo ali prek spleta, ki se trudi izboljšati svoje finančne predstave in vzorce na podlagi katerih ravnajo. Skupina vas bo podpirala, prejemala bosta dobrodošle informacije in prejela bosta tudi primerno nagrado, pohvalo za vajin trud, ki vaju bo gnal naprej. Eno od takih skupin vodim tudi sama in lahko povem, da je neverjetno, kakšni čudeži so mogoči, če se človek s srcem loti sprememb in deluje pametno in vztrajno.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja