Tvoje zgodbe o tvojem denarju

Pred kratkim me je našel posnetek TED govora Lori Gottlieb o tem, kako sami sebi govorimo zgodbe – in jih verjamemo. In kako pomembno je ločiti med tem, katere zgodbe so dobro za nas in je vredu, da ostanejo – in katere se moramo naučiti spremeniti, napisati na novo, pogledati z drugimi očmi. V svojem govoru da Lori Gottlieb celo lep primer, kako lahko zgodbo vidimo z dveh popolnoma različnih zornih kotov.
Moje izkušnje, ko poslušam ljudi glede denarja, so podobne. Vsaka ženska ima svojo zgodbo o tem, kako je denarjem. Zakaj ga ni dovolj, zakaj ga imajo drugi, ti pa ne, zakaj se vedno najde način, da ti denar nekdo vzame, zakaj skratka denar v tvojem življenju nikakor ni zgodba, ki ima srečen konec.
Moj odgovor je preprost: srečen konec še nisi napisala, ker zgodbe še ni konec. 🙂 Si vedela, da je eden bolj učinkovitih načinov, da se naučiš novih vedenjskih vzorcev, igranje iger. To združuje vizualizacijo, NLP (nevrolingvistično programiranje), druženje z ljudmi – pa še zabavno je. Zato sem se izmislila igrico Deepock. Uči napisati zgodbe o denarju. Srečne zgodbe o denarju. Poišče me in pokažem ti igro – presenečena boš, kako preprosto je priti do sprememb, ko ti enkrat “klikne v čem je keč”…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja