Si tudi ti zatiskaš oči pred denarjem

Precej ljudi si pred denarjem zatiska oči, mogoče ženske še pogosteje, kot moški… Nekatere ženske enostavno ne vzamejo stvari v svoje roke (“Pri nas mož skrbi za finance”…), druge – sicer uspešne in ozaveščene, razgledane dame pa z zatiskanjem oči bežijo pred bolečimi spomini na izkušnje, ki niso bile prijetne. Ali ravno v ponos. Ali se jih niti ne spomnijo več najbolje – pa kdo bi se s tem ukvarjal. Zadnjič je ena dama pripomnila, da se “po dreku raje ne meša, sicer le smrdi”… To me je pahnilo v dolg razmislek… Meni pa se zdi pametno in smiselno, če ženska najde pogum in razišče, kje in zakaj nekaj “smrdi”, namesto, da beži… In se poliva s parfumi… Stvar pa le bolj in bolj zaudarja… Večino stvari, od katerih poskušamo pobegnit – enostavno ne gre stran. Le huje postaja – tolažimo se s čim in si nakopljemo še dodatne probleme. Saj veš: hrana, alkohol, nakupovanja in številne druge razvade, ko ne vemo dobro, ali smo še na tisti strani, ko gre za razvado ali smo že prešli v zasvojenost. Kratek medklic: ločiti to dvoje je preprosto – če delaš nekaj več, kot želiš, pa ne nehaš – si zasvojen.

Zatiskanje oči pred problemi z denarjem je danes zelo, zelo pogost pojav. Sram je odveč. Potrebna je spodbuda in pameten sistem, kako si pomagati! Številne ženske skrbi, da ne zaslužijo dovolj, da bo problem odplačati kreditne kartice, da so finančno priklenjene na partnerja ali starše, mislijo si, da stvari enostavno preveč stanejo, denarja pa nikoli ni dovolj… Se kdaj zalotiš, kako se zlažeš doma, koliko so stali novi čevlji, obleke za otroke, vstopnice za koncert, kosilo s prijateljico? Te strese, če bi ti predlagala, da en mesec spravljaš račune in sestaviš tabelo vseh izdatkov? Kaj bi pa mož rekel? Kaj bi rekli starši?

Jaz vem! Nič ne bi rekli – ker ni njihova stvar. Kako se počutiš glede denarja, je tvoja stvar in v tebi je moč, da z novimi znanji in triki pri sebi zgradiš nov odnos do denarja. Iskren, iskriv, da zgradiš zadovoljstvo in zaupanje vase, v to koliko zaslužiš in v to, kakšna prihodnost te čaka. Zberi pogum in zakoplji bojno sekiro z denarjem! Obstaja več, precej nebolečih poti… 🙂
Pridi na kakšno moje predavanje. Piši mi na:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja